Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφικό Αφιέρωμα: Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η εκπαίδευση - θεμελιώδες δικαίωμα κάθε παιδιού - τίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά είναι στο επίκεντρο των σημερινών παγκοσμίων κρίσεων. Σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιά, βιώνουν τις συνέπειες των συγκρούσεων και ακόμη περισσότερα εκατομμύρια αντιμετωπίζουν κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές και την ταχεία εξάπλωση επιδημιών. Η έκκληση ύψους $2,8δις δολαρίων που απηύθυνε η UNICEF έχει ως στόχο να προσεγγίσει 43 εκατομμύρια παιδιά που βιώνουν τις συνέπειες ανθρωπιστικών κρίσεων και εκτάκτων αναγκών σε όλο τον κόσμο. Το ένα τέταρτο της έκκλησης αυτής προορίζεται για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Οι φυσικές καταστροφές και οι βίαιες συγκρούσεις, συνεχίζουν να κοστίζουν πολύ σε εκατομμύρια παιδιά και τις οικογενειές τους. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο Ιράκ, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα σε κίνδυνο. Μια διανομή ειδών πρώτης ανάγκης για τους εκτοπισμένους μαθητές στο στρατόπεδο Yahyawa στο Kirkuk.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Για να προστατευθούν τα οφέλη της εκπαίδευσης και να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος, τα παιδιά, ειδικά τα κορίτσια, χρειάζονται συνεπή πρόσβαση σε μια ασφαλή, ποιοτική εκπαίδευση. Μαθητές σε ένα προσωρινό "σχολείο σε σκηνή", υποστηριζόμενο από τη UNICEF, στoν καταυλισμό Al-Takya Al-Kaznazaniya, κοντά στη Βαγδάτη.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών και περιόδων κρίσης. Η Rauaa, 12 ετών, η οποία έχει εκτοπιστεί από τη Μοσούλη, όπου ζούσε με την οικογένειά της για περισσότερο από ένα χρόνο, παρακολουθεί την πρώτη μέρα του σχολείου στον καταυλισμό Harsham για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα, στο Erbil του Ιράκ.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Οι Σύροι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Μια γενιά παιδιών και νέων στερούνται την εκπαίδευση και όλο και περισσότερο βλέπουν το μέλλον τους διαμορφώνεται μόνο από τη βία. Η Fatima (με τα πράσινα) και η οικογένειά της κατέφυγαν στην πόλη Χομς, όταν η γενέτειρά τους, Παλμύρα, έγινε επικίνδυνη.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Οι παρατεταμένες κρίσεις σε διάφορες χώρες, εξακολουθούν να επηρεάζουν ακόμη περισσότερο τις ζωές και το μέλλον των νέων. Παραμένοντας στο σχολείο, τα παιδιά μπορούν να είναι ασφαλή και να προστατευθούν από τους κινδύνους. Μαθητές της 3ης Τάξης, μαθαίνουν αραβικά στο υποστηριζόμενο από τη UNICEF Δημοτικό Σχολείο Yasin Bay, στην πόλη El Fasher, στο Βόρειο Darfur, στο Σουδάν.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Εκατομμύρια παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, βιώνουν τις συνέπειες από τις βίαιες συγκρούσεις. Στο Bangui, την πρωτεύουσα, η Alison, 14 ετών, ζει σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο σε καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα, έχει καλή απόδοση στο σχολείο, αλλά αναρωτιιέται για το μέλλον της.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η εκπαίδευση βοηθά τα παιδιά να έχουν μια αίσθηση ομαλότητας και ελπίδας για το μέλλον τους, εν μέσω βίας, αστάθειας και καταστροφών. Εκτοπισμένα παιδιά συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα, σε υποστηριζόμενο από τη UNICEF ασφαλή χώρο για τα παιδιά στο στρατόπεδο Dalori στην πόλη Maiduguri της Νιγηρίας.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η παρακολούθηση των μαθημάτων παρέχει επίσης στα παιδιά τις δεξιότητες για να οικοδομήσουν μια καλύτερη, ασφαλέστερη και υγιέστερη ζωή για τα ίδια, τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους. Στην Παλαιστίνη, οι μαθητές λαμβάνουν γραφική ύλη στο σχολείο Abdel Rahman Ben Ouf, στη Λωρίδα της Γάζας.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Μεγάλης κλίμακας κρίσεις, όπως το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική, άφησαν εκτός σχολείου για πολλούς μήνες περίπου 5 εκατομμύρια παιδιά. Στο Conakry της Γουινέας, ο έλεγχος των παιδιών στις εισόδους των σχολείων είναι μεταξύ των νέων πρωτοκόλλων ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού Έμπολα, όταν τα σχολεία ξανανοίξουν.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Στην Ουκρανία, όπου τα παιδιά έχουν πληγεί περισσότερο από τη συνέχιση των συγκρούσεων στη χώρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενέχουν επίσης σοβαρές απειλές για την εκπαίδευσή τους. Παιδιά σε σχολείο στο χωριό Staromykhailovka, στο Donetsk.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο τους δίνει την ευκαιρία για ένα σταθερό μέλλον. «Το να πηγαίνεις στο σχολείο είναι σημαντικό γιατί κάνεις φίλους και σε βοηθά να βρεις δουλειά», λέει ο Michel Lerios, 13 ετών, στην κατεστραμμένη από τον τυφώνα Haiyan πόλη της Tanauan στις Φιλιππίνες, ο οποίος παρακολουθεί σήμερα τα μαθήματά του σε ένα σχολείο σε σκηνή.


Εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Κρίσιμες υπηρεσίες όπως η εκπαίδευση, βοηθούν τα εκατομμύρια των παιδιών που πλήττονται από κρίσεις και συγκρούσεις να θεραπευθούν και να ανακάμψουν από τις τεράστιες δυσκολίες που προκαλούνται από τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κορίτσια στην πόλη της Tanauan, παίζουν σε υποστηριζόμενο από τη UNICEF σχολείο. Τα μαθήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου